Pinterest
Facebook
INSTAGRAM
Pinterest
Facebook
INSTAGRAM

Paling is een oer-Hollandse delicatesse met een unieke smaak. Door het ambachtelijke proces waarmee paling wordt gerookt, is de smaak verfijnd en karakteristiek.

Ontdekking of een hernieuwde kennismaking?

Het is een heerlijke vis die door de duurzame kweekmethode zonder meer verantwoord kan worden gegeten. Hele paling gerookt van de markt, op een broodje bij de viskraam of als een filet op een toastje; jong of oud, iedereen geniet ervan!

paling op toast

Verras uw gasten met een origineel hapje

Paling kan, naast het bekende broodje paling of gewoon heel uit z’n vel, op verschillende manieren gegeten worden. Maak bijvoorbeeld eens een verrukkelijke salade met paling of verras uw gasten met palingfilet op toast; succes verzekerd!

Paling: een bron van Omega-3 vetzuren

Paling bevat veel enkel- en meervoudige onverzadigde vetzuren die een gunstig effect hebben op hart en bloedvaten. Ook is paling rijk aan vitamine D. Het belang van vitamine D in onze voeding wordt meer en meer onderkend.

Verantwoorde topkwaliteit

Van alle verkochte paling in Nederland is meer dan 90% afkomstig uit de zogenaamde aquacultuur. Hier wordt de paling in geheel beheerste omstandigheden opgekweekt. De Nederlandse palingkweek wordt gewaardeerd om de duurzame kweekmethodes en de hoge kwaliteit van de paling. Daarbij verdienen gezondheid van de vis en dierenwelzijn bijzondere aandacht. Alle leden van de Nederlandse Vereniging van Viskwekers (NeVeVi) dragen daarom bij aan het Duurzaam Paling Fonds. Hiermee is gewaarborgd dat deze paling bijdraagt aan duurzaamheidsmaatregelen voor een gezonde palingstand in Nederland. Zo blijft paling een oer-Hollandse lekkernij, ook voor toekomstige generaties.

Comments are closed.