Pinterest
Facebook
INSTAGRAM
Pinterest
Facebook
INSTAGRAM

Over Paling

Algemeen


Paling is een oer-Hollandse lekkernij. Rond deze lange vis is vanaf eeuwen terug een prachtige cultuur ontstaan.  Vandaag de dag is paling vooral een kweekvis (ongeveer 90% van de totale markt). Paling groeit in de duurzame kweeksystemen op onder zeer gunstige, diervriendelijke omstandigheden. De vis uit de kweek heeft daarom geheel natuurlijke eigenschappen. Ze laat zich zeer goed roken en fileren tot een overheerlijke delicatesse. Vrijwel iedereen, van jong tot oud weet de unieke smaakeigenschappen van paling te waarderen.

Kwaliteit

Paling groeit in kwekerijen op onder zeer gunstige en beheersbare omstandigheden. Het palingproduct voldoet daardoor aan de hoge eisen die gesteld worden door zowel traditionele als moderne rokerijen en handelsbedrijven. Er kan geselecteerd worden op maat, op stevigheid van het vlees, dikte van de huid: voor iedere smaakcultuur of gerecht het juiste product. Kijk op www.nevevi.nl voor meer informatie over palingkwekerijen.

Kweek
Door gebruik te maken van gesloten recirculatiesystemen is het kweekproces van paling goed beheersbaar en milieuvriendelijk. Paling wordt gekweekt door glasaal (soortnaam Anguilla anguilla ofwel Europese paling) uit natuurlijke bronnen die worden beheerd conform het Europese Aalbeheerplan. Slechts en minderheidsdeel van de glasaalvangst komt in de kwekerijen terecht. Daar groeit ze in een tot anderhalf jaar tijd op tot consumptierijpe palingen. Het visbestandsdeel in palingvoer is afkomstig uit MSC-gecertificeerde visserijen. Kijk op www.dupan.nl voor meer informatie over paling en duurzaamheid.

Meer weten over deze interessante vis? Op Dupan.nl vind je alle informatie over de paling.

Comments are closed.